Jelenlegi hely

Ózongenerátorok: Hatékony tisztítás vegyszer nélkül

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb figyelmet kapott a fertőtlenítés jelentősége, és ez mára a mindennapi életünk részévé vált. A piac legtöbb higiéniai vállalkozása a légfertőtlenítő aeroszolokat és tisztítókendőket kínálja, de az egyik legerősebb fertőtlenítőszerről, az ózongenerátorról kevesen tudnak.

Az ózongenerátorok által előállított ózon kiemelkedően jó oxidáló képessége miatt a levegőben terjedő vírusok és baktériumok 99%-át képes maradéktalanul megszűntetni. Az ózongenerátor használata biztonságos, néhány óvintézkedés betartása mellett, és mindössze néhány gombnyomással tiszta, kórokozóktól mentes környezetet teremthetünk az otthonunkban.

Az ózongenerátorokat már a boltokban, orvosi rendelőkben, és vendéglátóipari egységekben is egyre többen használják, hiszen fertőtlenítő hatásuk mellett több pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek, például segítenek megelőzni a penész-spórák szaporodását, vagy megszüntetik a kellemetlen szagokat. Az ózongenerátorok használata nemcsak időt és energiát takaríthat meg, hanem pár alkalom után anyagilag is megtérül a befektetés.

Széleskörű felhasználás

Az ózongenerátorok nemcsak orvosi rendelőkben, mentőautókban, irodaházakban és különböző vállalkozásoknál használhatók, hanem akár a saját otthonunk és autónk fertőtlenítésére is használhatjuk. Az ózongenerátorok az alábbi területeken lehetnek hasznosak:

 1. Vegyszermentes fertőtlenítés

  Az ózongenerátorok kiemelkedő fertőtlenítő tulajdonsága miatt hatékonyan, gyorsan és vegyszermentesen bánik el a vírusokkal, baktériumokkal és penész-spórákkal. A hagyományos vegyszerekkel ellentétben nem tesznek kárt semmilyen anyagban, ráadásul gáz halmazállapotának köszönhetően a legeldugottabb helyeken is hatásosak. Leggyakoribb fertőtlenítési területek a lakás, autóklíma, rendelőintézetek és irodai környezet.

 2. Szagmentesítés ózonnal

  Az ózon kiváló szagsemlegesítő tulajdonságokkal rendelkezik. Az ózon részecskéi megtapadnak a levegőben szálló szagmolekulákkal és reakcióba lépnek velük. Az ózon hatására a szagrészecskék oxidálódnak, és tiszta, friss levegőt hagynak maguk után. Az ózon hatásosan elbánik olyan jellemző szagforrásokkal, mint a dohos szag, égett szag, dohányszag és a kemikália okozta szagok.

 3. Penész megszüntetése

  A penész nemcsak csúnya, amikor megjelenik a lakásban, hanem az egészségünkre is káros hatással lehet a levegőben szálló spórák által. A hagyományos vegyszerekkel csak a látható penészt tudjuk eltávolítani, de ideális párás környezetben az újra megjelenik. Ezen kívül a levegőben keringő penészspórákat sem lehet lefújni vagy lemosni.

  Az ózongenerátor és a páramentesítő kombinációjával hatékonyan meg lehet szüntetni a penészt.
  Az ózongenerátorral kezelhetjük a levegőben keringő penészspórákat, míg a páramentesítővel hosszú távon szabályozhatjuk a páratartalmat egy ideális 50% körüli értékre.

Az ózonos fertőtlenítés hatékonysága a mikroorganizmusok 99%-ának elpusztításában, gyorsaságában és teljes biztonságosságában rejlik, megfelelő végrehajtás mellett. Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, és nagy hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat, élősködőket és szagokat. Az ózon hatékonyabban és gyorsabban hat, mint a már jól ismert klór, és gáz halmazállapotának köszönhetően a legeldugottabb helyekre is eljut. Az ózonos fertőtlenítés ideje a helyiség méretétől és az ózongenerátor teljesítményétől függ, és a gyártók általában meghatározzák az optimális használat részleteit a használati útmutatóban. Az ózongenerátorok által nyújtott hatás már az első kezelés után érezhető, de a tartós eredmény érdekében több kezelésre is szükség lehet.

Biztonságos használat

Az ózongenerátorok használata egyszerű és biztonságos, de fontos a megfelelő óvintézkedések betartása a működés során. Az ózongenerátorok használata előtt (és után) javasolt a helyiség teljes szellőztetése, és a használati utasításban meghatározott időtartamok betartása. Használat során senki ember-állat-élőlény nem tartózkodhat a kezelt területen.
Kezelés után minimum 30 percet várni kell, amíg az ózon kifejti hatását, majd egy alapos szellőztetést követően vissza lehet menni a kezelt, csírátlanított területre.

Anyagi megtérülés

Az ózongenerátorok előnyei közé tartozik az anyagi megtakarítás is.

Visszahozhatja az árát, ha csak az évi 2x autóklíma fertőtlenítést kiváltjuk vele. Az ózongenerátorok használata hosszú távon még jobban megtérülhet, mivel nem szükséges más fertőtlenítőszereket vásárolni és az ózon kiválóan szagsemlegesít is. Széles körű alkalmazása lehetőséget ad arra, hogy egy egészségesebb és tisztább környezetet teremtsünk magunk és munkatársaink számára.

Az ózongenerátorok széles körű alkalmazása lehetőséget ad arra, hogy egészségesebb és tisztább környezetet teremtsünk magunk és mások számára.

Ha szeretne még több információt megtudni az ózongenerátorokról, látogasson el az ozongeneratorshop.hu weboldalára.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére