Jelenlegi hely

Nyomtatásra fel - kellő felkészüléssel!

A nyomtatás ma már nem számít extra funkciónak. Míg néhány éve cégek ezrei éltek abból, hogy az adathordozókon bevitt anyagokat kinyomtatták, addig napjainkban ez akár otthon, akár az irodában is pikkpakk kivitelezhető. Igen ám, de ahogy mind elterjedtebbé vált a technológia, úgy jelentek meg a kétes eredetű alkatrészek, amik azért képesek arra, hogy meglepetéseket okozzanak. És nem pozitív értelemben. Az elővigyázatosság többek között ezért elengedhetetlen.

Elég a nyomtató márkáját ismerni?

Azok, akik járatlanok az informatika világában, s tulajdonképpen a nyomtatásról sem sejtenek túl sok mindent, gyakran úgy hiszik, hogy teljességgel elegendő, ha az adott modell márkáját ismerik. Innentől fogva a hasonló nevű alkatrészek valószínűleg tökéletesek. Ez azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű. Elég végignézni a híres gyártók termékpalettáját. Azonnal kiderülhet, hogy számtalan konstrukcióval rendelkeznek, tehát az édeskevés, ha az adott eszköz márkaneve stimmel. A típusszám, a konkrét megnevezés kulcsfontosságú, ugyanis tökéletesen passzoló alkatrészek kizárólag így szerezhetők be.

Ez a szabály érvényes a keresett tonerek kiválasztására és megvásárlására. Nagyon nem mindegy, hogy melyik az a variáció, ami végül gépbe kerül. Hiszen ha a nyomtatóba nem a megfelelő, vele kompatibilis patron kerül, akkor nagy baj is lehet. A próbálkozás legrosszabb esetben az egész szerkezet meghibásodásához vezethet. Úgyhogy nem jó taktika a kísérletezgetés, hanem érdemes csak és kizárólag megbízható forrásból beszerezni azt az alkatrészt, kiegészítőt, amire szükségünk van.

A spórolás a beszerzésnél kezdődik?

Nem egészen, mert a minőséget meg kell fizetni. A tapasztalatok szerint ez azonban bőven megtérül a népszerű Canon toner esetében is. Hiszen a legfontosabb jellemvonás a megbízhatóság. Ha minőségi alkatrész kerül a rendszerbe, akkor az mind rövid, mind hosszútávon behozza a rááldozott összeget. Mégpedig sokszorosan. Ezért kifizetődő stratégia odafigyelni arra, hogy honnan, milyen forrásból származik a nyomtató lelkének is tekinthető toner. Mert ha minden rendben, ha az előkészületek rendben megtörténtek, akkor egyrészt elkerülhetőek a figyelmetlenségből adódó negatív fejlemények. Másrészt garantálható a szerkezet hosszú élettartama, hiszen az alkatrészek milyensége egy az egyben meghatározza a nyomtató teljesítményét és használhatóságát.

A fotó forrása:
DROPERDER / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére