Jelenlegi hely

Nyomtatásra fel - kellő felkészüléssel!

A nyomtatás ma már nem számít extra funkciónak. Míg néhány éve cégek ezrei éltek abból, hogy az adathordozókon bevitt anyagokat kinyomtatták, addig napjainkban ez akár otthon, akár az irodában is pikkpakk kivitelezhető. Igen ám, de ahogy mind elterjedtebbé vált a technológia, úgy jelentek meg a kétes eredetű alkatrészek, amik azért képesek arra, hogy meglepetéseket okozzanak. És nem pozitív értelemben. Az elővigyázatosság többek között ezért elengedhetetlen.

Elég a nyomtató márkáját ismerni?

Azok, akik járatlanok az informatika világában, s tulajdonképpen a nyomtatásról sem sejtenek túl sok mindent, gyakran úgy hiszik, hogy teljességgel elegendő, ha az adott modell márkáját ismerik. Innentől fogva a hasonló nevű alkatrészek valószínűleg tökéletesek. Ez azonban egyáltalán nem ilyen egyszerű. Elég végignézni a híres gyártók termékpalettáját. Azonnal kiderülhet, hogy számtalan konstrukcióval rendelkeznek, tehát az édeskevés, ha az adott eszköz márkaneve stimmel. A típusszám, a konkrét megnevezés kulcsfontosságú, ugyanis tökéletesen passzoló alkatrészek kizárólag így szerezhetők be.

Ez a szabály érvényes a keresett tonerek kiválasztására és megvásárlására. Nagyon nem mindegy, hogy melyik az a variáció, ami végül gépbe kerül. Hiszen ha a nyomtatóba nem a megfelelő, vele kompatibilis patron kerül, akkor nagy baj is lehet. A próbálkozás legrosszabb esetben az egész szerkezet meghibásodásához vezethet. Úgyhogy nem jó taktika a kísérletezgetés, hanem érdemes csak és kizárólag megbízható forrásból beszerezni azt az alkatrészt, kiegészítőt, amire szükségünk van.

A spórolás a beszerzésnél kezdődik?

Nem egészen, mert a minőséget meg kell fizetni. A tapasztalatok szerint ez azonban bőven megtérül a népszerű Canon toner esetében is. Hiszen a legfontosabb jellemvonás a megbízhatóság. Ha minőségi alkatrész kerül a rendszerbe, akkor az mind rövid, mind hosszútávon behozza a rááldozott összeget. Mégpedig sokszorosan. Ezért kifizetődő stratégia odafigyelni arra, hogy honnan, milyen forrásból származik a nyomtató lelkének is tekinthető toner. Mert ha minden rendben, ha az előkészületek rendben megtörténtek, akkor egyrészt elkerülhetőek a figyelmetlenségből adódó negatív fejlemények. Másrészt garantálható a szerkezet hosszú élettartama, hiszen az alkatrészek milyensége egy az egyben meghatározza a nyomtató teljesítményét és használhatóságát.

A fotó forrása:
DROPERDER / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.
Ugrás az oldal tetejére