Jelenlegi hely

Nyakunkon a nyár! Pár tipp, hogyan vészeljük át a forró nappalokat és éjszakákat

Itt a kánikula, egyúttal a forróság. Ha a nappalok tüzesek, akkor bizony az éjszakák is perzselőek. Ez egy darabig egészen jól tolerálható, pláne a hosszan elnyúló tél és tavasz után, de eljön az a pont, amikor elég! Amikor a pihenés rovására megy a hőség, amikor a dekoncentráció jelei mutatkoznak, akkor elérkezett a pillanat a cselekvésre. S bármilyen meglepőnek tűnik, a legtöbbet a ruházatunk megválasztásával tehetjük a jobb komfortérzet eléréséért. Íme, néhány ellenállhatatlanul üdítő tipp!

A meztelenség helyett a hűsítő ruharéteg ideálisabb választás!

Logikusan úgy gondolná az ember, hogy minél kevesebb a textília, annál könnyedebb a kánikula elviselése. Azonban erre a tézisre épp a forró éghajlati övön élők szolgálnak ellenérvként. Akik a saját bőrükön tapasztalják, mit jelent a 40-50 Celsius-fok, tudják, a legjobb védelmet a megfelelő ruházat nyújtja. A hangsúly tehát a megfelelőn van.

Minden a fehérnemű kiválasztásával kezdődik. Ez a legalapvetőbb ruhadarab, ami éjjel-nappal hozzánk tartozik. A hölgyek pontosan tudják, hogy nyáron a melltartó hordása igazi kihívás. Nagyon könnyű megizzadni benne, ami nem teszi komfortosabbá a helyzetet. Igen ám, de ez nem minden egyes modellre érvényes. Roppantul fontos az optimális alapanyag megtalálása. A 100 százalékban pamut variációk például kitűnő légáteresztő és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkeznek, amiknek hála minimálisra csökkenthető az izzadás mértéke. A testhő ilyetén elvezetése így is, úgy is normális, viszont a bőrbarát anyag gondoskodik arról, hogy a felesleges nedvesség el tudjon távozni anélkül, hogy pirosra csípné a bőrt, vagy éppen bepállást okozna. Nyáron érdemes a merevítőket kerülni, mert ezek egyrészt melegítenek, másrészt idővel határozottan kényelmetlenné válnak.

A férfi alsónemű az egyik legkedveltebb, akár még alváshoz is használt ruhadarab, különösen nyáron. Úgyhogy az alsónadrág kiválasztása szintén kulcsfontosságú feladat. Megéri a minél bővebb fazonokat előnyben részesíteni, így a szellőzés, plusz a kényelem borítékolható. A pamut jelen esetben is az az alapanyag, ami garantáltan jól teljesít.

Íme, a nyugodt alvás ruhazálogai!

Ha már szóba került a pihenés, akkor két ruhaneműt is érdemes kiemelni. A női pizsama vonzó, ellenállhatatlan, stílusos viselet, de nyáron az is lényeges, hogy kellő szellőzést biztosítson. A szatén, mint alapanyag, többek között ezért olyan kedvelt a selyemmel egyetemben. Eleve hűsítő hatásúak, azaz a bőrhöz érve kényeztetően üdítő a jelenlétük. A pizsama mellett hasonló érvek mentén a hálóinget is így célszerű megválasztani. Minél lazább, minél lengébb, annál szellősebb, és ez még nem zárja ki a szexi megjelenést.

A férfi köntös is gyakran előkerülhet, főleg, ha egy jól eső zuhanyozás szolgál frissítőként a nap végén, vagy mondjuk a tikkasztó nap közepén. A kitűnő nedvszívó képességnek hála pillanatok alatt felszívhatja a bőrről a nedvességet, ami egyébként így sokkal tovább képes kifejteni hűsítő hatását, mintha a hagyományos törölközős módszerrel zárulna a tusolás vagy a fürdés. Minden enyhülést hozó csepp számít, úgyhogy ez is aranyat érő tanács.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak
A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

A Balokány-ligetért Egyesület RAJZVERSENYT hirdet “Méhek, a természet apró csodái” címmel!

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számáraBeküldési határidő: 2023. szeptember 15.Korcsoport: 6-14 év közötti gyerekek
Ugrás az oldal tetejére