Jelenlegi hely

Nyakunkon a nyár! Pár tipp, hogyan vészeljük át a forró nappalokat és éjszakákat

Itt a kánikula, egyúttal a forróság. Ha a nappalok tüzesek, akkor bizony az éjszakák is perzselőek. Ez egy darabig egészen jól tolerálható, pláne a hosszan elnyúló tél és tavasz után, de eljön az a pont, amikor elég! Amikor a pihenés rovására megy a hőség, amikor a dekoncentráció jelei mutatkoznak, akkor elérkezett a pillanat a cselekvésre. S bármilyen meglepőnek tűnik, a legtöbbet a ruházatunk megválasztásával tehetjük a jobb komfortérzet eléréséért. Íme, néhány ellenállhatatlanul üdítő tipp!

A meztelenség helyett a hűsítő ruharéteg ideálisabb választás!

Logikusan úgy gondolná az ember, hogy minél kevesebb a textília, annál könnyedebb a kánikula elviselése. Azonban erre a tézisre épp a forró éghajlati övön élők szolgálnak ellenérvként. Akik a saját bőrükön tapasztalják, mit jelent a 40-50 Celsius-fok, tudják, a legjobb védelmet a megfelelő ruházat nyújtja. A hangsúly tehát a megfelelőn van.

Minden a fehérnemű kiválasztásával kezdődik. Ez a legalapvetőbb ruhadarab, ami éjjel-nappal hozzánk tartozik. A hölgyek pontosan tudják, hogy nyáron a melltartó hordása igazi kihívás. Nagyon könnyű megizzadni benne, ami nem teszi komfortosabbá a helyzetet. Igen ám, de ez nem minden egyes modellre érvényes. Roppantul fontos az optimális alapanyag megtalálása. A 100 százalékban pamut variációk például kitűnő légáteresztő és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkeznek, amiknek hála minimálisra csökkenthető az izzadás mértéke. A testhő ilyetén elvezetése így is, úgy is normális, viszont a bőrbarát anyag gondoskodik arról, hogy a felesleges nedvesség el tudjon távozni anélkül, hogy pirosra csípné a bőrt, vagy éppen bepállást okozna. Nyáron érdemes a merevítőket kerülni, mert ezek egyrészt melegítenek, másrészt idővel határozottan kényelmetlenné válnak.

A férfi alsónemű az egyik legkedveltebb, akár még alváshoz is használt ruhadarab, különösen nyáron. Úgyhogy az alsónadrág kiválasztása szintén kulcsfontosságú feladat. Megéri a minél bővebb fazonokat előnyben részesíteni, így a szellőzés, plusz a kényelem borítékolható. A pamut jelen esetben is az az alapanyag, ami garantáltan jól teljesít.

Íme, a nyugodt alvás ruhazálogai!

Ha már szóba került a pihenés, akkor két ruhaneműt is érdemes kiemelni. A női pizsama vonzó, ellenállhatatlan, stílusos viselet, de nyáron az is lényeges, hogy kellő szellőzést biztosítson. A szatén, mint alapanyag, többek között ezért olyan kedvelt a selyemmel egyetemben. Eleve hűsítő hatásúak, azaz a bőrhöz érve kényeztetően üdítő a jelenlétük. A pizsama mellett hasonló érvek mentén a hálóinget is így célszerű megválasztani. Minél lazább, minél lengébb, annál szellősebb, és ez még nem zárja ki a szexi megjelenést.

A férfi köntös is gyakran előkerülhet, főleg, ha egy jól eső zuhanyozás szolgál frissítőként a nap végén, vagy mondjuk a tikkasztó nap közepén. A kitűnő nedvszívó képességnek hála pillanatok alatt felszívhatja a bőrről a nedvességet, ami egyébként így sokkal tovább képes kifejteni hűsítő hatását, mintha a hagyományos törölközős módszerrel zárulna a tusolás vagy a fürdés. Minden enyhülést hozó csepp számít, úgyhogy ez is aranyat érő tanács.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére