Jelenlegi hely

Mutatunk három tökéletes kirándulóhelyet Eger mellett

A nyár vége, majd az ősz csapadékmentes hetei tökéletes körülményeket teremtenek egy kiránduláshoz. Egy kiadós túrázáshoz nincs is másra szükség, mint a megfelelő hely kiválasztására – erre Eger környékén szerencsére számtalan lehetőségünk adódik. Mutatjuk a szerintünk három legjobbat!

Szépasszony-völgy

Ha Eger, akkor Szépasszony-völgy. Ikonikus hely, amelyet mindenki ismer, aki valaha hallott már Egerről, illetve az egri borról. Jó hír, hogy nem nehéz ide eljutni gyalogszerrel sem, hiszen a város központjától mindössze fél kilométerre található, ebből pedig egyenesen következik, hogy egri szállás esetén a hazautat is könnyedén meg lehet oldani néhány pohár bor után. A völgy ölelésében körülbelül kétszáz borospince található, ami nem kifejezetten kapcsolódik a túrázáshoz, mégis hatalmas motivációt jelenthet, hogy elinduljon valaki egy lustább napon.

Noszvaj

Eger belvárosától bő 10 kilométerre fekszik Noszvaj – ez egy olyan lélektani határ, amelynél a gyalogtúra is vonzó lehet, de az ember már azért gondol arra, hogy átgurul kocsival, majd helyben sétál egy nagyot. Ha az előbbi mellett döntünk, egy ekkora túrázáshoz már érdemes alaposan felkészülni – ebben segít az Alza sporttal és szabadidős tevékenységekkel foglalkozó részlege, annak kínálata. Noszvaj szenzációs kis település, amely ismert a barlanglakásairól, a De la Motte-kastélyról, de érdemes megnézni itt a klasszicista stílusú pincét és magtárat is.

Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy már kicsit messzebb esik Egertől, ám épp annyira, hogy érdemes legyen ide elmenni egy kellemes túrázás élményéért. Autóval minimum fél óra az út, és mivel rengeteg itt a látnivaló, ajánlott reggel minél hamarabb elindulni. Csodás ecsettel festett hazánk e részén a természet, a legszebb helyek közül így nem is lehet mindent felsorolni. Érdemes azért kiemelni a Fátyol-vízesést, az erdei múzeumot, az Istállós-kői barlangot, a Gloriett-tisztást, a Felső-tót, de nem szabad kihagyni a szilvásváradi erdei kisvasút által felkínált csodás utazást és a Kárpátok őre emlékművet sem.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére