Jelenlegi hely

Mutatunk három tökéletes kirándulóhelyet Eger mellett

A nyár vége, majd az ősz csapadékmentes hetei tökéletes körülményeket teremtenek egy kiránduláshoz. Egy kiadós túrázáshoz nincs is másra szükség, mint a megfelelő hely kiválasztására – erre Eger környékén szerencsére számtalan lehetőségünk adódik. Mutatjuk a szerintünk három legjobbat!

Szépasszony-völgy

Ha Eger, akkor Szépasszony-völgy. Ikonikus hely, amelyet mindenki ismer, aki valaha hallott már Egerről, illetve az egri borról. Jó hír, hogy nem nehéz ide eljutni gyalogszerrel sem, hiszen a város központjától mindössze fél kilométerre található, ebből pedig egyenesen következik, hogy egri szállás esetén a hazautat is könnyedén meg lehet oldani néhány pohár bor után. A völgy ölelésében körülbelül kétszáz borospince található, ami nem kifejezetten kapcsolódik a túrázáshoz, mégis hatalmas motivációt jelenthet, hogy elinduljon valaki egy lustább napon.

Noszvaj

Eger belvárosától bő 10 kilométerre fekszik Noszvaj – ez egy olyan lélektani határ, amelynél a gyalogtúra is vonzó lehet, de az ember már azért gondol arra, hogy átgurul kocsival, majd helyben sétál egy nagyot. Ha az előbbi mellett döntünk, egy ekkora túrázáshoz már érdemes alaposan felkészülni – ebben segít az Alza sporttal és szabadidős tevékenységekkel foglalkozó részlege, annak kínálata. Noszvaj szenzációs kis település, amely ismert a barlanglakásairól, a De la Motte-kastélyról, de érdemes megnézni itt a klasszicista stílusú pincét és magtárat is.

Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy már kicsit messzebb esik Egertől, ám épp annyira, hogy érdemes legyen ide elmenni egy kellemes túrázás élményéért. Autóval minimum fél óra az út, és mivel rengeteg itt a látnivaló, ajánlott reggel minél hamarabb elindulni. Csodás ecsettel festett hazánk e részén a természet, a legszebb helyek közül így nem is lehet mindent felsorolni. Érdemes azért kiemelni a Fátyol-vízesést, az erdei múzeumot, az Istállós-kői barlangot, a Gloriett-tisztást, a Felső-tót, de nem szabad kihagyni a szilvásváradi erdei kisvasút által felkínált csodás utazást és a Kárpátok őre emlékművet sem.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére