Jelenlegi hely

Mutatunk három tökéletes kirándulóhelyet Eger mellett

A nyár vége, majd az ősz csapadékmentes hetei tökéletes körülményeket teremtenek egy kiránduláshoz. Egy kiadós túrázáshoz nincs is másra szükség, mint a megfelelő hely kiválasztására – erre Eger környékén szerencsére számtalan lehetőségünk adódik. Mutatjuk a szerintünk három legjobbat!

Szépasszony-völgy

Ha Eger, akkor Szépasszony-völgy. Ikonikus hely, amelyet mindenki ismer, aki valaha hallott már Egerről, illetve az egri borról. Jó hír, hogy nem nehéz ide eljutni gyalogszerrel sem, hiszen a város központjától mindössze fél kilométerre található, ebből pedig egyenesen következik, hogy egri szállás esetén a hazautat is könnyedén meg lehet oldani néhány pohár bor után. A völgy ölelésében körülbelül kétszáz borospince található, ami nem kifejezetten kapcsolódik a túrázáshoz, mégis hatalmas motivációt jelenthet, hogy elinduljon valaki egy lustább napon.

Noszvaj

Eger belvárosától bő 10 kilométerre fekszik Noszvaj – ez egy olyan lélektani határ, amelynél a gyalogtúra is vonzó lehet, de az ember már azért gondol arra, hogy átgurul kocsival, majd helyben sétál egy nagyot. Ha az előbbi mellett döntünk, egy ekkora túrázáshoz már érdemes alaposan felkészülni – ebben segít az Alza sporttal és szabadidős tevékenységekkel foglalkozó részlege, annak kínálata. Noszvaj szenzációs kis település, amely ismert a barlanglakásairól, a De la Motte-kastélyról, de érdemes megnézni itt a klasszicista stílusú pincét és magtárat is.

Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy már kicsit messzebb esik Egertől, ám épp annyira, hogy érdemes legyen ide elmenni egy kellemes túrázás élményéért. Autóval minimum fél óra az út, és mivel rengeteg itt a látnivaló, ajánlott reggel minél hamarabb elindulni. Csodás ecsettel festett hazánk e részén a természet, a legszebb helyek közül így nem is lehet mindent felsorolni. Érdemes azért kiemelni a Fátyol-vízesést, az erdei múzeumot, az Istállós-kői barlangot, a Gloriett-tisztást, a Felső-tót, de nem szabad kihagyni a szilvásváradi erdei kisvasút által felkínált csodás utazást és a Kárpátok őre emlékművet sem.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.
Ugrás az oldal tetejére