Jelenlegi hely

A kések élezése igenis fontos

Ha a kést rutinszerűen használod, és úgy érzed, hogy már gyakorlatilag egy éles csata zajlik a kezed és a feladat ellátása között, akkor itt az ideje, hogy az eszközeidet élezés alá vesd.

Az életlen kés gyakran balesetekhez vezethet, mert a hatalmas nyomásgyakorlás közepette extrém erők szabadulhatnak el, így a folyamat könnyen kicsúszhat az irányításunk alól. Ne felejtsük el, hogy a jó kés az éles kés. És bár a professzionális késélezés opciója mindenki számára lehetséges, ezt sokszor halogatjuk az ezzel járó kellemetlen hercehurca miatt. A saját szerszámkészletben megtalálható fenőkő viszont lehetővé teszi a kések rendszeres csiszolását és élezését – kompromisszumok nélkül.

Milyen fenőkövek léteznek?

A fenőkövek a pengék kézi csiszolásának ideális eszközei. A fenés olyan folyamat, amelyet alapszinten bárki elsajátíthat, ha veszi a fáradtságot, és gyakorol kicsit. Ha az embernek van kedvenc kése – és a többségünk, ahogy idősödik, úgy választ legalább egy ilyet a fiókból –, azt mindig szeretné élesen tudni, hiszen naponta többször is használja. Egy fenőkő és némi rutin segítségével ezt bárki megoldhatja otthon, önerőből. Persze fenőkő és fenőkő között jelentős különbség lehet – a legnagyobb, hogy léteznek vizes és olajos változatok is. Oda kell figyelni a minőségre, érdemes a legelismertebb gyártókat választani. Népszerű modelleket készít például a Taidea, ezek ár-érték arányban emelkednek ki igazán. A szlovák brand, a Rozsutec szintén elismert, kialakításukat tekintve profibb megoldások, élesebb pengék érhetőek el általuk. Fontos megemlíteni, hogy a fenőkövek között szemcseméret alapján is különbséget teszünk. A legdurvább eszközök közé a 70 és 200 közötti fenőkövek tartoznak, a közepes kialakítások a 400-as és az 1000-es érték közé esnek, amely pedig még ennél is magasabb számot tudhat magáénak, az a finom kategóriába esik.

Mi az a Lansky?

A Lansky a fenőkövek világában a világ egyik vezető gyártójának számít, nem véletlenül. Profi és felhasználóbarát termékeket kínál, ezáltal egyszerű és biztonságos használatot garantál. Hogy ez miért lényeges? Mert így a kezdők is magabiztosan használhatják majd a termékeiket. Egy Lansky készletet minden esetben többféle eltérő szemcseméretű fenőkő alkot, így rengeteg esetben alkalmazhatóak késélezésre akár az otthoni munkák során, akár céges szinten. Ráadásul a brand odafigyelt a kiegészítőkre is, így beszerezhetőek a cég által készített állványok, vezetőrudak és egyéb komfortnövelő eszközök is.

A fotó forrása:
Perfect Angle Images / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére