Jelenlegi hely

A kések élezése igenis fontos

Ha a kést rutinszerűen használod, és úgy érzed, hogy már gyakorlatilag egy éles csata zajlik a kezed és a feladat ellátása között, akkor itt az ideje, hogy az eszközeidet élezés alá vesd.

Az életlen kés gyakran balesetekhez vezethet, mert a hatalmas nyomásgyakorlás közepette extrém erők szabadulhatnak el, így a folyamat könnyen kicsúszhat az irányításunk alól. Ne felejtsük el, hogy a jó kés az éles kés. És bár a professzionális késélezés opciója mindenki számára lehetséges, ezt sokszor halogatjuk az ezzel járó kellemetlen hercehurca miatt. A saját szerszámkészletben megtalálható fenőkő viszont lehetővé teszi a kések rendszeres csiszolását és élezését – kompromisszumok nélkül.

Milyen fenőkövek léteznek?

A fenőkövek a pengék kézi csiszolásának ideális eszközei. A fenés olyan folyamat, amelyet alapszinten bárki elsajátíthat, ha veszi a fáradtságot, és gyakorol kicsit. Ha az embernek van kedvenc kése – és a többségünk, ahogy idősödik, úgy választ legalább egy ilyet a fiókból –, azt mindig szeretné élesen tudni, hiszen naponta többször is használja. Egy fenőkő és némi rutin segítségével ezt bárki megoldhatja otthon, önerőből. Persze fenőkő és fenőkő között jelentős különbség lehet – a legnagyobb, hogy léteznek vizes és olajos változatok is. Oda kell figyelni a minőségre, érdemes a legelismertebb gyártókat választani. Népszerű modelleket készít például a Taidea, ezek ár-érték arányban emelkednek ki igazán. A szlovák brand, a Rozsutec szintén elismert, kialakításukat tekintve profibb megoldások, élesebb pengék érhetőek el általuk. Fontos megemlíteni, hogy a fenőkövek között szemcseméret alapján is különbséget teszünk. A legdurvább eszközök közé a 70 és 200 közötti fenőkövek tartoznak, a közepes kialakítások a 400-as és az 1000-es érték közé esnek, amely pedig még ennél is magasabb számot tudhat magáénak, az a finom kategóriába esik.

Mi az a Lansky?

A Lansky a fenőkövek világában a világ egyik vezető gyártójának számít, nem véletlenül. Profi és felhasználóbarát termékeket kínál, ezáltal egyszerű és biztonságos használatot garantál. Hogy ez miért lényeges? Mert így a kezdők is magabiztosan használhatják majd a termékeiket. Egy Lansky készletet minden esetben többféle eltérő szemcseméretű fenőkő alkot, így rengeteg esetben alkalmazhatóak késélezésre akár az otthoni munkák során, akár céges szinten. Ráadásul a brand odafigyelt a kiegészítőkre is, így beszerezhetőek a cég által készített állványok, vezetőrudak és egyéb komfortnövelő eszközök is.

A fotó forrása:
Perfect Angle Images / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.
Ugrás az oldal tetejére