Jelenlegi hely

A legbiztonságosabb használt családi autók 3,5 millió alatt

A családok számára ma már alapfelszerelés az autó. A kisgyerekeknek ugyanis rengeteg cuccuk van, amire mindig szükségük van, egyszerűen elképzelhetetlen például egy nyaralásra tömegközlekedéssel menni, és cipelni magunkkal a fél házat. Aztán ott vannak azok az esetek is, amikor hirtelen, azonnal kell orvoshoz indulni egy kisebb baleset miatt, vagy mert felmegy a gyerkőc láza – ilyenkor se nagyon opció megvárni a következő buszt. Vidéken pláne.

Az autó tehát kell, de mégis milyen legyen?

Ha családi autóról beszélünk, két szó jut azonnal eszünkbe: tágas és biztonságos. Az ember legféltettebb kincsei a gyermekei, egyértelmű, hogy a lehető legnagyobb biztonságban akarja őket tudni útközben. A hely pedig kell az előzőekben is emlegetett rengeteg holminak, ami a gyerekekkel jár, plusz a gyereküléseknek is el kell férni, ezért a tágas helyek is alapvetők.

Nyilvánvalóan a legkisebb, legolcsóbb járművek így rögtön kiesnek, minimum közepes mérettel kell számolni. De szerencsére azért ebben a kategóriában is lehet megbízható autót találni, a használtpiacot nézegetve ráadásul még csak nem is horror áron. A megbízhatóság tekintetében ugyanakkor fontos, hogy vásárlás előtt mindenképp csekkoljuk a kocsi múltját az alvázszámkereső segítségével!

Mire figyeljek, mikor autót választok?

Hogy kinek mekkora kerete van az autóvásárlásra, az nagyon változó tud lenni. Nyilván, aki sok pénzből gazdálkodhat, azok közül jó néhányan új autót vesznek. De az sincs lehetetlen helyzetben, aki ezt nem tudja vagy akarja megtenni, de megbízható kocsit szeretne, ugyanis a használt autók közül is ki lehet fogni jókat, lényegesen olcsóbban.

Egy nagyjából 3,5 millió forintos keret például már kifejezetten szélesnek számít, ha használt autóban gondolkodik az ember, hiszen köztudott tény, hogy az autók rendkívül gyorsan veszítenek az értékükből vásárlás után, akkor is, ha kitűnő állapotban vannak.

Érdemes a kilométeróra állását figyelni: minél kevesebbet mutat, annál jobb. A fiatal autókat részesítsük előnyben, és persze azt is meg kell nézni, hogy vajon hányszor volt a járgány szervizben a használat során. Az alvázszám alapján erről lehet is információt találni a myfreevin.com oldalon.

Milyen autókat vesznek tehát a családosok?

Természetesen elég nagy a szórás, de azért vannak tipikus kedvencek, amikre csak 3 példát hozunk, a teljesség igénye nélkül. A Skoda Octavia például megfelel a legtöbb család kritériumainak: kellemesen tágas terek, megbízhatóság jellemzi. A Volkswagen Passat szintén gyakori a gyermekesek körében, hasonló okokból, természetesen leginkább kombi kivitelben. Egy Honda Jazz is jó választás lehet pakolhatóság szempontjából is, ami ugyebár elengedhetetlen feltétel.

Hogy mire elég ezeknél 3,5 millió forint? Nos, Passatból például átlagosan 7-10 éves, igen jó állapotú autókat kaphatsz ennyiért, Octaviából azonban már 6 évesek is vannak 3 millió forint alatt. A Honda Jazzből ezen az áron 10 év körüli járgányokat találsz. Az tehát biztos, hogy ha jó állapotú autót fogunk ki, akár 10 évünk is bőven lehet vele. Ehhez csupán az kell, hogy menjünk biztosra, és vásárlás előtt ellenőrizzük, amit lehet!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére