Jelenlegi hely

Itt a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció - amivel a családod idegenvezetője lehetsz

Van egy ilyen mondás, „ha kirándulni mész hagyd otthon a mobilod!”, általában én is ezt szoktam mondani a családomnak, de most egy olyan alkalmazást hoztam nektek, ami miatt mégis csak kivételt kell tennem. Persze, hogy egy hasznosságot, ami, kiváló lehetőséget nyújt a térség turizmusának feltérképezésére, esetleg ha vendégeket várunk és őket szeretnénk "kirándultatni",  de természetesen a térségben élők számára is remek ötletekkel szolgál a szabadidő hasznos eltöltésére.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által működtetett ingyenesen használható turisztikai mobilapp-ot „Kecskemét és térsége” néven találjátok.

Ha a környékre mennétek nyaralni, vagy csak egy kicsit kirándulnátok a „pusztában”, nagyon jó segítség lehet a mobilapplikáció! Hiszen itt egyben mindent megtaláltok, kirándulási ötleteket, látnivalókat és szálláslehetőségeket is, a hotelektől egészen az eldugott kis tanyákig! De ugyanúgy megtaláljátok benne a gasztronómiai ékszerdobozainkat, mint a csárdákat, éttermeket, cukrászdákat, vagy a jó kis kávézókat.

Az alkalmazás 21 település programkínálatát mutatja be átlátható módon

Találhatók benne még látnivalók, természeti értékek, szórakozási lehetőségek, programok, mozik, színházak, a települések helyi értékeik, strandok és fürdőhelyek is. Évszaktól és kortól függetlenül mindenki talál a maga számára pénztárcabarát, megfelelő szabadidős kikapcsolódási lehetőséget, akár több napra is. Egy központi szállással az egész környék bejárható, akár minden nap más-más településsel ismerkedhetünk meg. Természetesen az információk, a programok folyamatosan bővülnek az applikációban.

Megkönnyíti a használatot, hogy össze van kötve a Google útvonaltervezőjével is, így bármi, amit kiválasztunk az appban, egyből látjuk, hogy az az épp aktuális helyzetünktől hány kilóméterre fekszik, és ha megfelel az úticél a Google útvonaltervezőjével máris irányba tehetjük magunkat.

Légy a családod idegenvezetője

Amit még ajánlanék a figyelmetekbe, az az ünnep tiszteletére újonnan megjelent Trianon 101 – Kecskemét Online Emlékséta – ami az app segítségével könnyedén bejárható.

Az applikáció bemutatja a kecskeméti helyszíneket, ahol a Tiranonnal kapcsolatos események történtek. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeinek narrációjával pedig minden információt megkaphatunk ezekről a helyszínekről. Nem kell félnünk mert nem fogunk eltévedni, hiszen az útvonaltervező mutatja mindig a következő „állomást”, amit könnyen gyalogszerrel tehetünk meg. Így a család a friss levegőn sétálva bővítheti történelmi ismereteit, vagy szeptembertől osztályoknak is bátran ajánlják, hiszen egy tanórába bele fog férni!

Új séták is indulnak

Augusztustól havonta jelentkeznek majd új települési sétákkal, melyeket be is mutatnak egy közös (valós) séta alkalmával, ezekhez mindig valami aktuális rendezvény is társul majd, amit az applikációban megtaláltok.

A sétaútvonalak első állomása Tiszakécske lesz, témája nyár lévén a természetes vizek, de terveik szerint sütnek majd buktát Szentkirályon, és ősszel a szüretet sem fogják kihagyni a séták során. Ezek a sétaútvonalak egyénileg is bejárhatók lesznek és pecsétgyűjtéses játék is társul majd hozzájuk. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészházaspárja, Hegedűs Zoltán és Danyi Judit népszerűsíti majd a települési sétaútvonalakat, érdemes lesz Facebook oldalukat figyelni!

Hogy töltheted le?

A Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációt az Androidos operációs rendszerű készülékekkel a Play Áruházból, az IOS operációs rendszerű készülékekkel pedig az AppStore-ból lehet letölteni Kecskemét és térsége névre keresve, illetve letölthető az aranyhomok.hu honlapon keresztül is.

Jó túrázást!

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.
Ugrás az oldal tetejére