Jelenlegi hely

Védd a szemed a kékfénytől: a monitor szemüveg térhódítása

Az emberek egyre több időt töltenek digitális eszközeikkel: telefonjukkal, táblagépükkel vagy a televízió képernyője előtt. Kutatások alátámasztják, hogy a felnőttek átlagosan napi hat órát, míg a tizenévesek átlagosan hét órát töltenek képernyő előtt, ami nemcsak mozgásszervi és fiziológiai problémákat okozhat, hanem káros hatással lehet a szem egészségére is. Ezen okok miatt is, egyre több ember hord kékfény szűrős monitor szemüveget.

Mit tudunk a kék fényről?

A kék fény mindenütt jelen van, megtalálható a napsugárzásban, a fluoreszkáló világításban, és a különböző digitális eszközök képernyői is nagy mértékben kibocsátják. A kék fénynek jótékony és káros hatásairól megoszlanak a vélemények, azonban mindenki egyetértenek abban, hogy túlzott mennyiségben jelentősen károsíthatja a szem egészségét, és hatással lehet az alvási ciklusra is.

Mivel a kék fény nagy energiájú, áthatol a szaruhártyán és roncsolja a retinát. Azok, akik hosszabb ideig vannak kitéve a káros kék fény sugaraknak, például számítógép előtt dolgoznak, gyakran tapasztalnak fejfájást, szemszárazságot és álmatlanságot. Ha észreveszed ezeket a tüneteket, ne aggódj, mert kékfény szűrő monitor szemüveggel hatékonyan kezelheted, sőt akár teljesen meg is szüntetheted. Monitor szemüveg segítségével az emberek megvédhetik a szemüket a káros hatásoktól és kényelmesebbé tehetik a digitális életüket.

Kék fény elleni védelem monitor szemüveggel

A kék fény befolyásolja az alvásciklust szabályozó melatonin hormon termelődését, ami alvási problémákat okozhat. Az alvás hiánya pedig nappal dekoncentráltságot, energiavesztést és csökkent immunrendszeri védekezőképességet eredményezhet.

A kékfény blokkoló szoftverek nem nyújtanak teljes védelmet, mivel például a szobában lévő LED lámpák fénye ezáltal nem szűrődik ki. A kékfény szűrős szemüveg segít ezt a problémát kiküszöbölni, és divatos kiegészítőként is hordható. Ezek a szemüvegek speciális kékfény blokkoló szűrővel rendelkeznek, és sokféle formában és színben érhetőek el a piacon.

A monitor szemüveg dioptriás és dioptria nélküli változatban is elérhető, így bárki használhatja, aki sok időt tölt a számítógép, tévé vagy okostelefon előtt. Itt van négy további ok, hogy miért érdemes kipróbálni:

  1. Jobb alvás: A képernyő kibocsátott kék fény csúszhatja el az alvásra való felkészülés idejét. A kékfény szűrős szemüveg segíthet fenntartani a melatonin hormon termelését, amely javíthatja az alvásmintát.

  2. Kevesebb szemfáradtság: Hosszú ideig a képernyőre nézve a szemekben izomfeszültség tapasztalható. Az asztali szék és a monitor beállításának javítása mellett a kékfény szűrős szemüveg is segíthet csökkenteni a szemterhelést.

  3. Kevesebb fejfájás: A túlzott kék fény fejfájást okozhat. A kékfény szűrős szemüveg segíthet csökkenteni a fejfájást és a migrént.

  4. Csökkenti a szemromlás kockázatát: A szaruhárty az UV sugarak ellen hatékonyan véd, de nem a kék fény ellen. A retina károsodása növelheti a makula degeneráció kialakulásának kockázatát, amely extrém szemromláshoz vezethet. A kékfény szűrős szemüveg segíthet megelőzni a súlyos szembetegségeket.

Ezekre a problémákra egy minőségi kékfény szűrős monitor szemüveg megoldást kínálhat.

Ha szükséged van a tökéletes kék fény szűrős szemüvegre, tekintsd meg az eyeshield.hu weboldalt, ahol kiváló minőségű szemüvegek közül válogathatsz, különböző stílusokban. Az oldalon található kékfény szűrős szemüvegek jelentősen csökkentik a szemfáradtságot és segítenek megelőzni a digitális eszközök káros kékfény által okozott problémákat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Ugrás az oldal tetejére