Jelenlegi hely

Nem érdemes kivárni, hogy egyetlen hajszálon függjön a hajkorona egészsége!

A haj tűpontos jelzéseket képes adni a szervezet és a lélek állapotáról. Ha az immunrendszer legyengül, vagy túl sok stressz éri a testet, ami nyilvánvalóan az érzelmi életre is kihat, akkor erre a hajszálak jóformán azonnal reagálnak. Bár nyilván a genetikai hajlam is sokat nyom a latba, de kétségtelen tény, hogy a külső-belső változások vitathatatlanul befolyásolják a haj egészségét.

A hajhullás megelőzhető?

Igen. Viszont az igaz, hogy több ismeretlenes az egyenlet. Hiszen számtalan tényező közrejátszhat abban, ha a hajszálak állapota nem megfelelő. Ezek közül az egyik, fentebb is emlegetett genetika, amin nem tudunk változtatni. Aztán a környezeti hatások, a használt kozmetikumok, a táplálkozás és az érzelmi viszonyok egyaránt mérvadóak. Sokszor kifejezetten nehéz megállapítani, hogy melyik ponton is sérül leginkább az egész-ség. Pedig, ha megvan az ok, akkor a megoldás is könnyedén megérkezhet.

Sokan hajlamosak a legrosszabbra gondolni, ha szembesülnek a visszavonhatatlan ténnyel: kopaszodnak. A sokak által protezsált hajbeültetés hosszú esztendők óta létező módszer, ami az elmúlt években rengeteget fejlődött. Ma már nem a hajas fejbőr átültetéséről van szó, de ettől függetlenül ez nem az az eljárás, ami csak úgy, meggondolatlanul szóba jöhet. Komoly döntés, ami megfontolást, és alapos végiggondolást igényel. A transzplantáció tulajdonképpen az utolsó esély arra, hogy a hajkorona valaha tapasztalt szépsége újra visszatérjen. Vagyis ezt megelőzően számtalan kíméletes módszer jöhet számításba, melyek nagymértékben hozzájárulhatnak a hajszálak regenerációjához.

Az elvékonyodó hajszálakra vagy éppen a hajhullásra is létezik nem invazív megoldás?

Igen. A hajspecialista Gettik égisze alatt megannyi, hajtáplálást, regenerálást, erősítést támogató készítmény lát napvilágot. Ami közös bennük, hogy roppantul egyszerűen, könnyen alkalmazhatóak. A használat eredménye pedig jóformán azonnal érzékelhetővé válik.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a hajszálak állapotában bekövetkező bármiféle változás “csak” következmény. Azaz tünet. A teljes regenerációhoz elengedhetetlen az alap probléma kiderítése és orvoslása. Természetesen míg ez nem történik meg, addig nagyszerű ötlet a termékek bevetése, amik aztán a későbbiekben is jó szolgálatot tehetnek.

A fotó forrása:
kitzcorner / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére