Jelenlegi hely

Ezerszer is igen! – Házasság hete 2021

Elavult intézmény vagy a világ legjobb találmánya? Számít az a papír? Mitől működik jól? A Valentin-nap környékén megrendezett Házasság hete színes programjain hiteles példákon keresztül azt mutatják be, hogy házasságban élni jó!

2021. február 7-14. között lesz a Házasság hete. Célja, hogy pozitív példákkal segítse a házasságra készülőket a felkészülésben, a közös értékek megtalálásában, segítséget nyújtson a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek, ugyanakkor megerősítést is adjon azok számára, akik házasságban élnek. 

Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik olyan bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni az érdeklődőket, amelyek örömtelivé és sikeressé és tehetik a házasságot. 

A mozgalom 1997-ben Nagy-Britanniából indult, Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá, idén már 4 kontinens 21 országban ünneplik. Itthon és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség is részt vett a kezdeményezésben, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt. A kezdeményezés programjainak fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, 4 gyerekes édesanya. 

Magyarországon a szervezők minden évben egy közismert házaspárt kérnek fel, hogy legyenek a rendezvény "arcai", akik hitelesen képviselik a rendezvény üzenetét, értékeit. Egy jelmondatot is választanak az évre.

Idén a Házasság hete arcai Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia. Az általuk választott mottó, illetve a hét témája: "Ezerszer is igen!"

A rendezvénnyel szeretnék megszólítani azokat is, akik talán az előző generációk rossz példái miatt nem merik vállalni a házassággal járó elköteleződést. Nekik jó példák bemutatásával szeretnék vonzóvá tenni a házasságot, megmutatni, hogy a házasság nem ódivatú, hanem a családot és a társadalmat erősítő érték.

A szervezők hisznek abban, hogy a krízisek idején nem szabad beletörődni a nehézségekbe, késznek kell lenni tanulni, megbocsátani, változtatni, hiszen a családok szétesése lelki és anyagi károkat okoz nemcsak a pároknak, hanem az egész társadalomnak is.

Idén a programok legnagyobb része az online térben lesz, így otthonról csatlakozhatunk az eseményekhez.

Központi programok

2021. február 8. - Nemek és igenek a házasságban
Előadók: dr. Gorove László és Kriszta párkapcsolati szakértők
Helyszín: Online előadás, kezdés: 18.00

2021. február 9. - Viharálló szerelem
Előadó: dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta
Helyszín: Élő online közvetítés az ELTE ÁJK Aula Magna-ból, kezdés: 18.00

2021. február 10. - Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal
Résztvevők: Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia – a házasság hete idei arcai; Holló András, a „kerekesszékes tánctanár” és felesége, Makovecz Virág; Révész Szilvia motivációs előadó, a Baptista Szeretetszolgálat korábbi kommunikációs igazgatója és férje, Révész Lajos. Moderátor: Mohay Bence sportriporter.

2021. február 11.  - "Család - karrier - egyensúly" konferencia
Helyszín: Online közvetítés, kezdés: 10.00

2021. február 12. - Házasság heti igei alkalommal egybekötött orgonakoncert a Deák téri evangélikus templomból
Pálúr János orgonaművész és felesége, Pálúr Kornélia, a házaság hete idei nagyköveteinek közreműködésével
Helyszín: Online közvetítés, kezdés: 18.00

2021. február 13. - Ezerszer is igen! A házasság szakítópróbái
Előadók: dr. Tolnay Lajos és dr. Tolnayné Csattos Márta
Helyszín: Online előadás, kezdés: 16.30

További programok

  • CoeurTáncMeditáció pároknak - Helyszín: Sophianum, Budapest, VIII., Múzeum u. 19. - Időpont: 2021. 2. 12., 17.30
  • Egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig! Pál Feri atya mentálhigiénés szakember online előadása - Helyszín: Online előadás, Időpont: 2021. 2. 12.–2021. 2. 21. Egész napos

Vidéki programok településenként

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére