Jelenlegi hely

A legillatosabb őszi sütemény: almakenyér

Az ősz illata köszön vissza ebben az egyszerűen, gyorsan elkészíthető süteményben! Remekül szeletelhető, csomagolható tízóraira vagy uzsonnára, és még a fagyasztást is jól tűri!

Amikor már hűvösebbre fordul az időjárás, korán sötétedik, és sok időt töltünk a lakásban, akkor jön el a piték, kelt tészták és kevert sütemények ideje. Sokféleképpen variálhatóak, gyorsan elkészülnek, a sütő pedig kellemes meleget biztosít, az illatokról nem is beszélve! Ez az almakenyér fedőnevű édesség azért nagy kedvenc nálunk, mert gyorsan elkészíthető, és még a legfinnyásabb családtagok sem találnak benne kivetnivalót.

Almakenyér - illatos almás süti őszre hangolva

Ez a mennyiség 2 dl-es börgével mérve 4 fő részére bőven elegendő, ha nem vagytok édesszájúak, nyugodtan meg is felezheted. Csomagolhatsz belőle másnap a tízórai mellé az iskolás gyermekednek, mert nem morzsálódik, kézzel is el tudja fogyasztani és semmi baja nem lesz szobahőmérsékleten. Akkor tehát a recept:

Almakenyér

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt (375 g)
  • 1 és negyed bögre cukor (250 g)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél tk. só
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • fél tk. őrölt gyömbér
  • negyed tk. őrölt szerecsendió
  • háromnegyed bögre étolaj
  • 1 és fél börge natúr joghurt (360 g)
  • 3 közepes méretű alma
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk-lisztezzünk ki egy nagy, vagy két kisebb őzgerincformát.
  2. Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet és a cukrot. Adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze.
  3. Egy másik tálban addig keverjük a joghurtot és az olajat, míg egyneművé válik.
  4. Az almákat szabadítsuk meg a héjuktól és a magházuktól, majd vágjuk egészen apró, fél cm x fél cm-es kockákra, vagy le is reszelhetjük az időhatékonyság jegyében. (Még hatékonyabb, ha első lépésként nekiállítjuk gyermekeinket almát reszelni, így mire ők végeznek, mi is készen leszünk a többivel ;) )
  5. A lisztes keverékhez adjuk az olajos joghurtot és az almát, majd keverjük el a masszát. Nem szükséges gépet használni, fakanállal is egy perc az egész! Nem szabad folyósnak lennie, ha reszelt almát használunk, figyelni kell, hogy a levéből mennyi kerül a sütibe.
  6. Öntsük a masszát a formákba, és süssük kb. 20-25 percig. Ekkor takarjuk le alufóliával, és süssük még 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük, mikor készül el.

Jó étvágyat!

Szerző: Nagyné Szűcs Szabina

Recept és kép forrása: www.marshasbakingaddiction.com

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

Szülőnek lenni csodálatos és hálás feladat, ami ugyanakkor számos lemondással és kihívással együtt jár: miközben egy másik emberi lény szükségleteiről gondoskodunk, sokszor érezhetjük úgy, hogy nem jut idő saját magunkra. Ne felejtsük el azonban, hogy az énidőre mindenkinek szüksége van, olykor tehát egy kicsit törődjünk saját magunkkal is.
Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

A rászorulók támogatása nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos, de az ünnepi időszak különösen jó lehetőséget teremt a segítésre. Hoztam pár ötletet, hogy milyen módokon tehetünk jót:
Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

A téli hónapokban gyakran tapasztalható fáradtság és energiahiány a hideg időjárás, a rövid nappalok és a kevesebb napfény miatt alakul ki. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy energikusabbnak érezd magad ebben az időszakban:
Apák a gyermeknevelésben

Apák a gyermeknevelésben

Hogyan élhetik meg valóban a szülőséget az édesapák?
Ugrás az oldal tetejére