Jelenlegi hely

Védd a szemed a kékfénytől: a monitor szemüveg térhódítása

Az emberek egyre több időt töltenek digitális eszközeikkel: telefonjukkal, táblagépükkel vagy a televízió képernyője előtt. Kutatások alátámasztják, hogy a felnőttek átlagosan napi hat órát, míg a tizenévesek átlagosan hét órát töltenek képernyő előtt, ami nemcsak mozgásszervi és fiziológiai problémákat okozhat, hanem káros hatással lehet a szem egészségére is. Ezen okok miatt is, egyre több ember hord kékfény szűrős monitor szemüveget.

Mit tudunk a kék fényről?

A kék fény mindenütt jelen van, megtalálható a napsugárzásban, a fluoreszkáló világításban, és a különböző digitális eszközök képernyői is nagy mértékben kibocsátják. A kék fénynek jótékony és káros hatásairól megoszlanak a vélemények, azonban mindenki egyetértenek abban, hogy túlzott mennyiségben jelentősen károsíthatja a szem egészségét, és hatással lehet az alvási ciklusra is.

Mivel a kék fény nagy energiájú, áthatol a szaruhártyán és roncsolja a retinát. Azok, akik hosszabb ideig vannak kitéve a káros kék fény sugaraknak, például számítógép előtt dolgoznak, gyakran tapasztalnak fejfájást, szemszárazságot és álmatlanságot. Ha észreveszed ezeket a tüneteket, ne aggódj, mert kékfény szűrő monitor szemüveggel hatékonyan kezelheted, sőt akár teljesen meg is szüntetheted. Monitor szemüveg segítségével az emberek megvédhetik a szemüket a káros hatásoktól és kényelmesebbé tehetik a digitális életüket.

Kék fény elleni védelem monitor szemüveggel

A kék fény befolyásolja az alvásciklust szabályozó melatonin hormon termelődését, ami alvási problémákat okozhat. Az alvás hiánya pedig nappal dekoncentráltságot, energiavesztést és csökkent immunrendszeri védekezőképességet eredményezhet.

A kékfény blokkoló szoftverek nem nyújtanak teljes védelmet, mivel például a szobában lévő LED lámpák fénye ezáltal nem szűrődik ki. A kékfény szűrős szemüveg segít ezt a problémát kiküszöbölni, és divatos kiegészítőként is hordható. Ezek a szemüvegek speciális kékfény blokkoló szűrővel rendelkeznek, és sokféle formában és színben érhetőek el a piacon.

A monitor szemüveg dioptriás és dioptria nélküli változatban is elérhető, így bárki használhatja, aki sok időt tölt a számítógép, tévé vagy okostelefon előtt. Itt van négy további ok, hogy miért érdemes kipróbálni:

  1. Jobb alvás: A képernyő kibocsátott kék fény csúszhatja el az alvásra való felkészülés idejét. A kékfény szűrős szemüveg segíthet fenntartani a melatonin hormon termelését, amely javíthatja az alvásmintát.

  2. Kevesebb szemfáradtság: Hosszú ideig a képernyőre nézve a szemekben izomfeszültség tapasztalható. Az asztali szék és a monitor beállításának javítása mellett a kékfény szűrős szemüveg is segíthet csökkenteni a szemterhelést.

  3. Kevesebb fejfájás: A túlzott kék fény fejfájást okozhat. A kékfény szűrős szemüveg segíthet csökkenteni a fejfájást és a migrént.

  4. Csökkenti a szemromlás kockázatát: A szaruhárty az UV sugarak ellen hatékonyan véd, de nem a kék fény ellen. A retina károsodása növelheti a makula degeneráció kialakulásának kockázatát, amely extrém szemromláshoz vezethet. A kékfény szűrős szemüveg segíthet megelőzni a súlyos szembetegségeket.

Ezekre a problémákra egy minőségi kékfény szűrős monitor szemüveg megoldást kínálhat.

Ha szükséged van a tökéletes kék fény szűrős szemüvegre, tekintsd meg az eyeshield.hu weboldalt, ahol kiváló minőségű szemüvegek közül válogathatsz, különböző stílusokban. Az oldalon található kékfény szűrős szemüvegek jelentősen csökkentik a szemfáradtságot és segítenek megelőzni a digitális eszközök káros kékfény által okozott problémákat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére