Jelenlegi hely

Nem érdemes kivárni, hogy egyetlen hajszálon függjön a hajkorona egészsége!

A haj tűpontos jelzéseket képes adni a szervezet és a lélek állapotáról. Ha az immunrendszer legyengül, vagy túl sok stressz éri a testet, ami nyilvánvalóan az érzelmi életre is kihat, akkor erre a hajszálak jóformán azonnal reagálnak. Bár nyilván a genetikai hajlam is sokat nyom a latba, de kétségtelen tény, hogy a külső-belső változások vitathatatlanul befolyásolják a haj egészségét.

A hajhullás megelőzhető?

Igen. Viszont az igaz, hogy több ismeretlenes az egyenlet. Hiszen számtalan tényező közrejátszhat abban, ha a hajszálak állapota nem megfelelő. Ezek közül az egyik, fentebb is emlegetett genetika, amin nem tudunk változtatni. Aztán a környezeti hatások, a használt kozmetikumok, a táplálkozás és az érzelmi viszonyok egyaránt mérvadóak. Sokszor kifejezetten nehéz megállapítani, hogy melyik ponton is sérül leginkább az egész-ség. Pedig, ha megvan az ok, akkor a megoldás is könnyedén megérkezhet.

Sokan hajlamosak a legrosszabbra gondolni, ha szembesülnek a visszavonhatatlan ténnyel: kopaszodnak. A sokak által protezsált hajbeültetés hosszú esztendők óta létező módszer, ami az elmúlt években rengeteget fejlődött. Ma már nem a hajas fejbőr átültetéséről van szó, de ettől függetlenül ez nem az az eljárás, ami csak úgy, meggondolatlanul szóba jöhet. Komoly döntés, ami megfontolást, és alapos végiggondolást igényel. A transzplantáció tulajdonképpen az utolsó esély arra, hogy a hajkorona valaha tapasztalt szépsége újra visszatérjen. Vagyis ezt megelőzően számtalan kíméletes módszer jöhet számításba, melyek nagymértékben hozzájárulhatnak a hajszálak regenerációjához.

Az elvékonyodó hajszálakra vagy éppen a hajhullásra is létezik nem invazív megoldás?

Igen. A hajspecialista Gettik égisze alatt megannyi, hajtáplálást, regenerálást, erősítést támogató készítmény lát napvilágot. Ami közös bennük, hogy roppantul egyszerűen, könnyen alkalmazhatóak. A használat eredménye pedig jóformán azonnal érzékelhetővé válik.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a hajszálak állapotában bekövetkező bármiféle változás “csak” következmény. Azaz tünet. A teljes regenerációhoz elengedhetetlen az alap probléma kiderítése és orvoslása. Természetesen míg ez nem történik meg, addig nagyszerű ötlet a termékek bevetése, amik aztán a későbbiekben is jó szolgálatot tehetnek.

A fotó forrása:
kitzcorner / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére