Jelenlegi hely

Mitől ennyire népszerű anyag a softshell?

 Softshell. Egy angol eredetű kifejezés, amely viszonylag rövid idő alatt is képes volt meghódítani a méteráruk világát, illetve a divat egyes szegmenseit. De mivel jobb ez a megoldás, mint más textilek? Utánanéztünk a legfontosabb előnyöknek! 

A textilek világa

A méteráruk között rengeteg textil található, a hatalmas választéknak pedig például azért lehet létjogosultsága, mert mindegyik másban erős. A textil egyébként is egy gyűjtőfogalom, ide tartozik minden ruhaszövet, amely növényi rostokból, esetleg gyapjúból készül. Az elnevezés a latin textus szóból ered, ennek jelentése szövet, fonadék, a latinból pedig nem nehéz kitalálni, hogy a kezdetek a régmúltba nyúlnak vissza. Hogy mennyire régre? Állítólag időszámításunk előtt már 25 ezer évvel is készítettek textilhez hasonló anyagot őseink, az Európában talált legrégebbi textiltöredék pedig körülbelül időszámításunk előtt 11 ezer évvel keletkezhetett. Szóval a ruhaipar régóta foglalkozik a textilgyártással, amelyben éppen ezért nehéz volt forradalmi újdonsággal előrukkolni, még akkor is, ha a technológiák rohamosan fejlődnek, és az elérhető új anyagtípusok tárháza is egyre bővebb. Ezzel együtt sem tudunk még egy olyan újdonságot mondani, amely akkora hatást gyakorolt volna a méteráruk világára, mint a softshell.

De mi is a softshell valójában?

A softshell olyan anyag, ami meglepően könnyed, mégis kiemelkedő a vízálló, a légáteresztő, valamint a szélálló képessége. Bizonyos helyzetekben nyugodtan mondhatjuk rá, hogy ez a tökéletes anyag, amit el lehet képzelni, nem véletlenül lett ennyire népszerű az utóbbi időben. Utánozhatatlan tulajdonságainak köszönhetően elsősorban túrázáshoz használt kabátokat, dzsekiket készítenek belőle, ám a felhasználási lehetőségek jóval szélesebbek – ezeknek gyakorlatilag csak a képzelet szab határt. Mivel strapabíró, bátran lehet használni, kisebb képzavarral mondhatjuk, hogy nem kell a széltől is óvni az alkalmazás közben. Puha tapintás, magas kopásállóság, elérhető ár – ezeket tudja pluszban a softshell. Mi kell még?

A fotó forrása:
Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére