Jelenlegi hely

Mitől ennyire népszerű anyag a softshell?

 Softshell. Egy angol eredetű kifejezés, amely viszonylag rövid idő alatt is képes volt meghódítani a méteráruk világát, illetve a divat egyes szegmenseit. De mivel jobb ez a megoldás, mint más textilek? Utánanéztünk a legfontosabb előnyöknek! 

A textilek világa

A méteráruk között rengeteg textil található, a hatalmas választéknak pedig például azért lehet létjogosultsága, mert mindegyik másban erős. A textil egyébként is egy gyűjtőfogalom, ide tartozik minden ruhaszövet, amely növényi rostokból, esetleg gyapjúból készül. Az elnevezés a latin textus szóból ered, ennek jelentése szövet, fonadék, a latinból pedig nem nehéz kitalálni, hogy a kezdetek a régmúltba nyúlnak vissza. Hogy mennyire régre? Állítólag időszámításunk előtt már 25 ezer évvel is készítettek textilhez hasonló anyagot őseink, az Európában talált legrégebbi textiltöredék pedig körülbelül időszámításunk előtt 11 ezer évvel keletkezhetett. Szóval a ruhaipar régóta foglalkozik a textilgyártással, amelyben éppen ezért nehéz volt forradalmi újdonsággal előrukkolni, még akkor is, ha a technológiák rohamosan fejlődnek, és az elérhető új anyagtípusok tárháza is egyre bővebb. Ezzel együtt sem tudunk még egy olyan újdonságot mondani, amely akkora hatást gyakorolt volna a méteráruk világára, mint a softshell.

De mi is a softshell valójában?

A softshell olyan anyag, ami meglepően könnyed, mégis kiemelkedő a vízálló, a légáteresztő, valamint a szélálló képessége. Bizonyos helyzetekben nyugodtan mondhatjuk rá, hogy ez a tökéletes anyag, amit el lehet képzelni, nem véletlenül lett ennyire népszerű az utóbbi időben. Utánozhatatlan tulajdonságainak köszönhetően elsősorban túrázáshoz használt kabátokat, dzsekiket készítenek belőle, ám a felhasználási lehetőségek jóval szélesebbek – ezeknek gyakorlatilag csak a képzelet szab határt. Mivel strapabíró, bátran lehet használni, kisebb képzavarral mondhatjuk, hogy nem kell a széltől is óvni az alkalmazás közben. Puha tapintás, magas kopásállóság, elérhető ár – ezeket tudja pluszban a softshell. Mi kell még?

A fotó forrása:
Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére