Jelenlegi hely

Állás Eger városában – hagyomány és modernség határán

Városi történelem, történelmi város. Munkalehetőségek szempontjából Budapesttel leginkább a vidéki nagyvárosok képesek felvenni a versenyt. Az álláspaletta településenként változik, hiszen minden hely másban, máshogy erős. Jó alternatíva például Eger, mely sok szempontból kiemelkedik.

Eger városát keveseknek kell bemutatni, hiszen hazánk egyik ikonikus vidékének dinamikusan fejlődő központja. A Bükk délnyugati lábánál elterülő történelmi település, mely évezredes múltra tekint vissza. Ennek megfelelően hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal bíró városa, melynek épített és természeti környezete is kiemelkedő. Nem csoda tehát az sem, hogy turisztikai desztinációként is komoly presztízzsel bír. Az Egri vár és minaret a török megszállás időszakának máig velünk élő lenyomata, egyben jelentős történelmi emlék. A város szinte minden szegletében magán viseli a múlt hagyományait, melyeket egyre inkább képes ötvözni a mai kor fejlett intézményeivel és megoldásaival.

Eger és környéke a borturizmus területén is élen jár. Hazánk egyik legjelentősebb szőlőtermesztő és borászati vidékeként a gasztronómiát és borokat kedvelők fontos célpontja. Ennek megfelelően bőven találhatunk különböző pincészeteket, borászatokat, illetve az erre vagy e mellé létesült éttermeket, szálláshelyeket. Utóbbiak létesülése persze a virágzó turizmus alapfeltétele. Ezek összessége ugyanakkor lehetőséget is teremt a helyi és környékbeli lakosoknak, hiszen jelentős számú munkaerőt képesek alkalmazni az ehhez és más szektorokhoz köthető piaci szereplők. Így tehát egy állás Eger turizmusában vagy azon kívül is kecsegtető opció.

Turizmus és a kapcsolódó munkalehetőségek

Míg a tágabb értelemben vett turizmus szempontjából Eger emelkedik ki, addig a borturizmust tekintve bátran ide sorolhatjuk a város környező területeit és településeit. Elég csak a Szépasszony-völgyre gondolnunk, mely a hazai és külföldi borkedvelők számára is jól ismert célpont. A turizmus gazdasági előnyeiről sokszor és sok helyen beszéltek már, ám munkaerőpiaci vonzata sem elhanyagolható. Tény, hogy sok állás Eger turizmusához kötődik, ám ez sokkal inkább előny, mint valamiféle egysíkú álláspiac. A turizmushoz kötődő vállalkozások ugyanis jelentős számú munkahelyet képesek teremteni. Hazánk kiemelt turisztikai desztinációival szemben pedig nagy előny, hogy nem szezonális munkavégzést kínálnak. Tekintve, hogy Eger elhelyezkedése az infrastruktúra szempontjából is egészen kiváló, akár ingázók számára is jó lehetőség lehet egy állás Eger környékén.

A borturizmust ugyanakkor meg kell alapozni, mely a szőlészetnél és borászatnál kezdődik. A mezőgazdaság ezen ágazata hazánk borvidékein szintén rengeteg embernek kínál állandó vagy szezonális munkát. A nagy borászatok mára jól működő gépezetekké, nagyvállalatokká váltak, ahol a kétkezi munkaerő mellett szükség van a szellemi munkát végzőkre is. Ennek megfelelően sok állás Eger és környéke borászataihoz kötődik, melyek rendkívül sokszínű álláslehetőségeket kínálnak egy kifejezetten széles kör számára. Nem lenne azonban fair csupán a turizmus és gasztronómia kettősére szűkíteni a környék álláslehetőségeit. Eger egy nagy hagyományokkal bíró, ám erősen fejlődő város. Ennek pedig gazdaságán és iparán is meglátszanak a nyomai. E nyomok pedig újabb álláshelyekhez vezetnek.

Iparosodó nagyváros

A multicégek és nagyvállalatok számára immár a fővároson kívül is van élet. Az elmúlt évek, évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a befektetői kedv a vidéki városokban is egyre nagyobb. Ennek megfelelően sok új ipari szereplő bukkan fel a színtéren és létesít hatalmas üzemeket az ilyen szempontból eddig kevéssé frekventált területeken. Így mára számos állás Eger újabb gazdasági szereplőihez kapcsolható. A város ipari parkjaiban találunk egészen komoly autóipari technológiákat gyártó vállalatot, kiemelkedő fémipari szereplőt vagy épp pneumatikai alkatrészeket gyártó multicéget is. Az ipari sokszínűség tehát egyre inkább jellemző Eger városára is.

Az ipar fejlődésének pedig jellemző járulékos előnye, hogy ezek a cégek minden másnál nagyobb számú munkaerőt képesek alkalmazni. Olyannyira igaz ez, hogy nem csak Eger, de a környék lakosainak is képesek megélhetést biztosítani. Sokszor a terjeszkedés is opció, elég csak az Eger mellett fekvő Makláron található Bosch vagy Stühmer üzemre gondolni. Így tehát amellett, hogy számos állás Eger ipari szereplőihez kötődik, a környék fejlődése és munkaerőpiaci ereje is erősen megindult. Ha tehát vidéki karriert képzelünk el, Eger egy egészen kiváló opció az elindulásra.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére