Jelenlegi hely

A legillatosabb őszi sütemény: almakenyér

Az ősz illata köszön vissza ebben az egyszerűen, gyorsan elkészíthető süteményben! Remekül szeletelhető, csomagolható tízóraira vagy uzsonnára, és még a fagyasztást is jól tűri!

Amikor már hűvösebbre fordul az időjárás, korán sötétedik, és sok időt töltünk a lakásban, akkor jön el a piték, kelt tészták és kevert sütemények ideje. Sokféleképpen variálhatóak, gyorsan elkészülnek, a sütő pedig kellemes meleget biztosít, az illatokról nem is beszélve! Ez az almakenyér fedőnevű édesség azért nagy kedvenc nálunk, mert gyorsan elkészíthető, és még a legfinnyásabb családtagok sem találnak benne kivetnivalót.

Almakenyér - illatos almás süti őszre hangolva

Ez a mennyiség 2 dl-es börgével mérve 4 fő részére bőven elegendő, ha nem vagytok édesszájúak, nyugodtan meg is felezheted. Csomagolhatsz belőle másnap a tízórai mellé az iskolás gyermekednek, mert nem morzsálódik, kézzel is el tudja fogyasztani és semmi baja nem lesz szobahőmérsékleten. Akkor tehát a recept:

Almakenyér

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt (375 g)
  • 1 és negyed bögre cukor (250 g)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél tk. só
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • fél tk. őrölt gyömbér
  • negyed tk. őrölt szerecsendió
  • háromnegyed bögre étolaj
  • 1 és fél börge natúr joghurt (360 g)
  • 3 közepes méretű alma
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk-lisztezzünk ki egy nagy, vagy két kisebb őzgerincformát.
  2. Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet és a cukrot. Adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze.
  3. Egy másik tálban addig keverjük a joghurtot és az olajat, míg egyneművé válik.
  4. Az almákat szabadítsuk meg a héjuktól és a magházuktól, majd vágjuk egészen apró, fél cm x fél cm-es kockákra, vagy le is reszelhetjük az időhatékonyság jegyében. (Még hatékonyabb, ha első lépésként nekiállítjuk gyermekeinket almát reszelni, így mire ők végeznek, mi is készen leszünk a többivel ;) )
  5. A lisztes keverékhez adjuk az olajos joghurtot és az almát, majd keverjük el a masszát. Nem szükséges gépet használni, fakanállal is egy perc az egész! Nem szabad folyósnak lennie, ha reszelt almát használunk, figyelni kell, hogy a levéből mennyi kerül a sütibe.
  6. Öntsük a masszát a formákba, és süssük kb. 20-25 percig. Ekkor takarjuk le alufóliával, és süssük még 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük, mikor készül el.

Jó étvágyat!

Szerző: Nagyné Szűcs Szabina

Recept és kép forrása: www.marshasbakingaddiction.com

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Dalolva búcsúztassuk a telet – a legjobb farsangi dalok és mondókák összegyűjtve

Dalolva búcsúztassuk a telet – a legjobb farsangi dalok és mondókák összegyűjtve

A farsangi időszak mára főként a gyerekek mulatságáról szól. Ehhez a vidám ünnephez gyűjtöttük össze a legjobb farsangi dalokat és mondókákat, melyek garantáltan feldobják a hangulatot, és még emlékezetesebbé teszik a közös pillanatokat!
7+1 szokatlan farsangi szokás, amit tuti nem ismersz

7+1 szokatlan farsangi szokás, amit tuti nem ismersz

Tudtad, hogy a farsang nemcsak mulatságról, hanem ma már furcsa hagyományokról is szólt? A vízkereszttől húshagyókeddig tartó időszak tele van különös, ma már szinte elfeledett népszokásokkal. Egyes hagyományok vidámak, mások meghökkentőek – nézzük, hányat ismersz közülük!
Vízkeresztől a farsang farkáig - népszokások és babonák

Vízkeresztől a farsang farkáig - népszokások és babonák

Ez a régies kifejezés tulajdonképpen a farsang vasárnaptól húshagyó keddig tartó három utolsó farsangi napra, a farsangi időszak végére vonatkozik. Izgalmas, mulatságokkal, babonákkal, különleges népszokásokkal teli időszak.
5+1 Nem tucatajándék Valentin napra

5+1 Nem tucatajándék Valentin napra

Ha igazán egyedi és személyre szabott Valentin-napi ajándékot szeretnél, akkor érdemes olyat választani, ami nemcsak különleges, hanem érzelmileg is jelentőségteljes.
Ugrás az oldal tetejére