Jelenlegi hely

Ney Ferenc Óvoda Epreskert utcai tagóvoda

Cím: Eger, Epreskerti út 3/A
Tel: (36) 411-934
E-mail: epresovi@freemailhu

Web: http://www.egriovodak.hu/ovoda/?ovi=3 

Az Egrimami 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában szülők osztották meg gyermekük óvodájával kapcsolatos tapasztalataikat. Erről az óvodáról az alábbiakat írták:

Hozzászólások


Az Egrimami 2015/16. évi „A mi óvodánk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked óvodáját?” A válaszok itt olvashatók.

Az Epreskert utcai óvoda kegyensúlyozott,meleg légköre és néphagyományőrző prgramja kiemelkedő a városban,méltán nevezhető a legjobb gyermekintézménynek.Sok színes,hagyományokat követő és gyermekcentrikus programon vehetnek részt a kisgyermekek és kiváló pedagógusok,mosolygós szakemberek nevelik nap mint nap gyermekeinket.

A kisfiam Margaréta csoportjáról is hasonlóan tudok vélekedni,fantasztikus kis közösség,ahová örömmel jár, ahol kreatív,kiváló pedagógus nevelgeti a csemetéket.A szülők-pedagógusok-gyermekek közössége egy nagy családot alkot.

Az egész Epreskert úti óvoda nagyon barátságos, egyáltalán nem érezhető a 8 csoport miatt mamut ovinak. A családias légkör a dolgozóknak köszönhető, akik mindannyian nagyon kedvesek, közvetlenek, és sok közösségi rendezvényt szerveznek. Ebben az óvódában még a szülők is köszönnek egymásnak, ismeretlenül is. Más óvodai tapasztalatom alapján gondolom, hogy ez egy lényeges mutatója a hangulatnak.

A Mackó csoport - ahová a a kislányom jár - óvó nénii és dadusa szerintem a legjobb szakemberek, amirő csak álmodni lehet. Ilyet eddig csak magán, pl. Waldorf óvodában tudtam elképzelni. Nemcsak figyelnek a gyermekek személyiségére és aktuális állapotaira, különös tekintettel a beszoktatás időszakában, hanem profi módon oldanak meg nagy nyugalommal minden nehezebb helyzetet. A szabad játék mellett színes, változatos programokat szerveznek, ők maguk sokat játszanak a gyermekekkel, nemcsak felügyelnek. Valódi közösséget építenek, sőt még a szülő értekezleten is fontos szempont egymás illetve egymás gyerekeinek megismerése. 

Ez az óvoda és ez a csoport maximálisan, fenntartás nélkül megérdemli a díjazást!

Az Epreskert úti óvóda Mackó csoportja a legérdemesebb valamelyik díjra.

Margaréta csoport

A gyerekek szeretnek járni, testvérként egy csoportban lehetnek, az óvónők kedvesek, segítőkészek, jó programokat szerveznek! :-)

Az Epreskert utcai ovi Mackó csoportját szeretném kiemelni. Ebben a csoportban egy kiegyensúlyozott, családias légkör mellett, az óvónénik és a dajka néni olyan harmóniát teremtenek a gyermekeknek, amibe minden nap vágyik. (3 éve járunk a csoportbe.) Kreatív, sokrétű tevékenységekkel igyekeznek színessé tenni a gyerekek mindennapjait, egy igazi fejlesztő környezetet teremtve meg ezzel. Az első pillanattól kezdve nyugodt szívvel hagytam ott a gyermeket az óvodában, hiszen biztos voltam abban, hogy féltő, óvó és szerető emberek veszik körül. 

 Szeptemberben kezdtünk az óvodában a Mackó csoportban,kivételesen kedves,rendkívül türelmes óvodapedagógusok foglalkoznak nap mint nap a kislányommal.Nagyon szeret ebbe a csoportba járni ,rengeteg foglalkozás,séta,program van!Mi imádjuk!

Margaréta Csoport

Néphagyomány őrző ovi, sok jó programmal, kedves óvónénikkel, vegyes korosztályú csoportokkal, így a tesók együtt lehetnek.

A mi intézményünk a Ney Ferenc Óvoda Epreskert utcai tagóvodája.A lányom csupán másfél hónapja Mackó csoportos ovis. Igazából erről a gyerek, és a szülő számára is nehéz beszokási időszakról csak azt tudom mondani,hogy mind az ovó nénik, mind a dajka néni maximálisan megtettek mindent,hogy az első ovis napok gördülékenyen teljenek.Sőt, tegnap volt a téli szünet első napja, és a lányom azt mondta,hogy hiányzik neki az ovi. :-)

A kislányunk - és mi is - azért szeretjük a Ney Ferenc Óvoda Epreskert utcai tagóvodáját - és azon belül is a Margaréta Csoportot -, mrt "Ezt most miért kérdezik tőlem? Háááát nem tudom....mert ott sok a gyerek, és lehet barátokat szerezni, meg barátnőket, meg aranyosak az óvónénik, és az óvodatársak nagyon okosak és jók és mndent megtesznek a barátaiknak. Segítik egymást és mindig segítenek, ha baj van. Ó, nem tudom, hogy mit mondahatnék még róla, de jó!" :-) 

Emike ezért szereti. Mi meg azért, mert ő szereti....

Azért szeretjük ezt óvodát, mert amikor már belépünk családias, szeretetteljes, gyermekközeli légkör fogad. Emellett a pedagógusok munkája példaértékű. Szakmájukban kiválók, és szeretik a gyerekeket! Programjuk gyerekközeli. 

Imádom az óvodát, a néphagyomány átörökítésére specializált gyermekbarát nevelést, a jó közösséget, az aktív, lelkes Margaréta csoportos szülői gárdát, a mosolygó, vidám gyermekcsapatot. Köszönöm, hogy a Margarétások óvónénije lehetek! Véleményem szerint, a Margaréta csoport a legkiválóbb, aki méltán szerezhetné és kaphatná meg a díjat, hiszen az ide járó gyerekek megérdemelnék!

Két unokám jár(t) nevezett ovi Napsugár csoportjába.Példamutató a hagyományőrzés az oviban. Rengeteg programot, sétát, kirándulást, érdekes foglalkozást szerveznek. Imádnak oda járni a gyerekek. Az óvónők és szülők, nagyszülők kapcsolata példamutató, tökéletes. Rengeteg fénykép készül a mindennapjaikról, programjaikról, amiket megnézhetünk a facebookon  létrehozott zárt csoportban. Csak szépet és jót tudok mondani az óvodáról és az ott dolgozó óvodapedagógusokról. Minden ismerősömnek tudom ajánlani az Epreskert uti ovit.

Az óvodában népi kuktúrán alapuló óvodai nevelés folyik, így a gyermekek játszva ismerkedhetnek meg jelesebb napjainkkal, ünnepeinkkel, szokásainkkal.  Az óvónéniknek nagy szerepük van ezeknek az "ünnepnapoknak" az igazi megélésében, átélésében. Köszönet a Margaréta csoportos óvónénik munkájáért! 

Kislanyom a Margareta csoportba jar masodik eve. Keri hogy reggel o legyen az elso aki beer, delutan pedig o legyen az utolso akiert megyunk. Szuper ovoda.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére