
Hozzávalók:
- 1 kg-os panettone kuglóf
 - 8 dkg porcukor
 - 50 dkg mascarpone
 - 2 tojás
 - 3 dl Hulala habtejszín
 - 6 evőkanál Marsala vagy rum (ahol gyerekek vannak, ott rumaroma) + 8 evőkanál a krémhez keverve
 - 6 evőkanál csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
 - 6 evőkanál durvára vágott pisztácia
 - 6 evőkanál gránátalma mag
 
A díszítéshez:
- 3-4 ek. durvára aprított pisztácia
 - 3-4 ek. csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
 - 6 ek. gránátalma mag
 - 3 db fehér színű, házi készítésű habcsók vagy habkarika
 
Én mindig egy kilós kuglófot veszek, így a tetejéből le is vágunk mindjárt kb. 5 centit, aminek elfogyasztására mindig van jelentkező a gyerekek közül.
A tetejétől megfosztott panettonét 3 egyenlő tortalapra vágjuk. Tegyük bele tortaformába és csepegtessük meg az alkohollal vagy rumaaromával. 
A tojásokat keverjük ki habosra a cukorral, tegyük bele a mascarponét és az alkoholt/rumaromát, amíg krémes állagú lesz együtt is. Fakanállal keverjük hozzá a csokit, pisztáciát és a gránátalmát.
Verjük fel a tejszínt, de ne legyen nagyon kemény. Ha ezzel is megvagyunk,  óvatosan keverjük a mascarponés krémhez a tejszínhabot. 

Kenjük meg rétegenként a panettone lapokat a krémmel és a végén a tetejét is fedjük be a mascarponés krémmel. Tegyünk félre belőle, hogy tálaláskor a torta oldalát is be tudjuk vonni vele.
Legalább egy éjszakára tegyük hútőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a torta tetejét szórjuk meg a gránátalmával, pisztáciával, csokival és az összetört habcsókot szórjuk rá a tetejére. 
Jó étvágyat!
Monorimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
 
                    








